Правила

Правилник за провеждане на онлайн първенството

1. Основна информация и право на участие
В първи сезон на първенството ще премерят сили максимум 16 състезатели. Право на участие имат само тези, получили покана от организаторите.

2. Структура
Първенството ще продължи 2 месеца. По време на този период участниците ще играят във формат всеки срещу всеки. Един двубой се състои от два мача, общият резултат от които определя крайния изход на двубоя. Не важи правилото за гол на чужд терен. Преди началото на всеки двубой, играчите имат право да забранят по един отбор. Ако даден отбор е забранен, независимо от кой от двамата играчи, той не може да бъде избиран в рамките на двубоя. В рамките на един двубой играчите имат право да сменят отборите си в различните мачове.

3. Точкуване и класиране
Всяка победа в двубой (тоест два мача, виж точка 2.) носи 3 точки. Равенството носи 1 точка, а загубата – 0. При равен брой точки на играчи борещи се за призовите места, решаваща роля има головата разлика. При последвали нови равенства приоритетът на показателите е както следва: директен двубой, повече общо отбелязани голове, по-малко допуснати голове. Ако и петте показателя са равни (Т, ГР, ДД, ОГ, ДГ), администраторите ще насрочат допълнителна среща за определяне на победител.

4. Настройки на играта
Match Level: Super Star
Match Time: 10 min
Extra Time: OFF
PK: OFF
Substitutions: 3
Conditions: Random
Injuries: ON
Camera: –
Stadium: –
Game Speed: Normal
Отборите от режим MyClub са забранени, освен при наличие на взаимно съгласие между опонентите и изрично разрешение от администратор.

5. График на срещите
Всеки играч ще има на разположение една седмица, за да изиграе два двубоя от първенството, според публикуваната програма. Администратор ще публикува всички предстоящи седмични двубои чрез пост във Facebook в началото на всяка седмица.

6. Провеждане на игрите и докладване на резултат
Всички участници ще бъдат добавени в организационна група във Facebook. В началото на всяка игрална седмица администратор ще публикува съобщение с предстоящите двубои. Играчите нямат право да изтеглят или отлагат срещите си от други игрални седмици, освен след изрично разрешение от администратор.
Играчите имат на разположение 48 часа, за да насрочат ден и час за изиграване на двубоите си по взаимно съгласие и в рамките на игралната седмица. Обявяването става с коментар в дискусията под администраторското съобщение или чрез лично съобщение до администратор. В случай на липса на взаимно съгласие и изтичане на срока от 48 часа, администратор ще наложи служебни ден и час.
При неявяване на опонент в определените ден и час за изиграване на двубой, потърпевшият играч е длъжен да направи скрийншот, с който доказва липсата на опонента си и да го качи в съответната дискусия във Facebook или да го предостави на администратор чрез лично съобщение.
Преди всеки двубой (състоящ се от два мача) играчите забраняват по един отбор (виж точка 2).
След всеки мач, играчите докладват резултата от двубоя в обособената за целта дискусия или чрез лично съобщение до администратор. Пример: Ако първият мач е завършил 1:0, а вторият – 2:1, резултатът от двубоя е 3:1. Играч1 ще получи 3 точки, а Играч2 – 0 точки.
Победителят в двубоя е длъжен при поискване да предостави на администраторите (в специално обособената за целта дискусия или чрез лично съобщение) следните скрийншоти:
– Скрийншот от екрана преди началото на мач 1 (Kick-off screen)
– Скрийншот от екрана с резултата от мач 1 (Full Time Match Statistics screen)
– Скрийншот от екрана преди началото на мач 2 (Kick-off screen)
– Скрийншот от екрана с резултата от мач 2 (Full Time Match Statistics screen)
Ако скрийншот бъде поискан и победителят откаже да го предостави или подобен скрийншот липсва, администраторът може да наложи преиграване на даден мач или целия двубой.

7. Администратори
Радослав Христов – Участници, Програма, Резултати
Михаил Марков – Резултати
Емил Beast Димитров – Уебсайт

8. Промени в правилата
Тъй като проектът за организиране на онлайн първенство и купа е експериментален, е възможно в движение да възникнат промени в правилата и провеждането. Следете сайтът за актуална информация (раздел „Съобщения“).

Успех и късмет на всички участници!