Правила

Правилник за провеждане на онлайн Купата

1. Основна информация и право на участие
В първи сезон на Купата ще премерят сили максимум 16 състезатели. Право на участие имат само тези, получили покана от организаторите.

2. Структура
Купата ще продължи 2 месеца. По време на този период участниците ще играят във формат директна елиминация, без схема на губещите (лузър бракет). Един двубой се състои от минимум 3 и максимум 5 мача (best of 5). Победител в двубоя е играчът, който първи спечели 3 мача. Преди началото на всеки двубой, играчите имат право да забранят по един отбор. Ако даден отбор е забранен, независимо от кой от двамата играчи, той не може да бъде избиран в рамките на двубоя. В рамките на един двубой играчите имат право да сменят отборите си в различните мачове.

3. Класиране
Победителят в даден двубой продължава към следващия кръг на Купата, а загубилият отпада от състезанието.

4. Настройки на играта
Match Level: Super Star
Match Time: 10 min
Extra Time: OFF
PK: ON
Substitutions: 3
Conditions: Random
Injuries: ON
Camera: –
Stadium: –
Game Speed: Normal
Отборите от режим MyClub са забранени, освен при наличие на взаимно съгласие между опонентите и изрично разрешение от администратор.

5. График на срещите
Администратор ще публикува всички предстоящи седмични двубои чрез пост във Facebook в началото на всяка седмица.

6. Провеждане на игрите и докладване на резултат
Всички участници ще бъдат добавени в организационна група във Facebook. В началото на всяка игрална седмица администратор ще публикува съобщение с предстоящите двубои. Играчите нямат право да изтеглят или отлагат срещите си от други игрални седмици, освен след изрично разрешение от администратор.
Играчите имат на разположение 48 часа, за да насрочат ден и час за изиграване на двубоите си по взаимно съгласие и в рамките на игралната седмица. Обявяването става с коментар в дискусията под администраторското съобщение или чрез лично съобщение до администратор. В случай на липса на взаимно съгласие и изтичане на срока от 48 часа, администратор ще наложи служебни ден и час.
При неявяване на опонент в определените ден и час за изиграване на двубой, потърпевшият играч е длъжен да направи скрийншот, с който доказва липсата на опонента си и да го качи в съответната дискусия във Facebook или да го предостави на администратор чрез лично съобщение.
Преди всеки двубой играчите забраняват по един отбор (виж точка 2).
След всеки двубой, играчите докладват резултата в обособената за целта дискусия или чрез лично съобщение до администратор. Пример: Ако първият мач е завършил 1:0, вторият – 2:1, третият 0:1, четвъртият 0:2 и петият 3:0, резултатът от двубоя е 3:2 в полза на Играч1. Играч1 продължава участието си в надпреварата, а Играч2 отпада.
Победителят в двубоя е длъжен при поискване да предостави на администраторите (в специално обособената за целта дискусия или чрез лично съобщение) следните скрийншоти:
– Скрийншот от екрана преди началото на всеки мач (Kick-off screen)
– Скрийншот от екрана с резултата от всеки мач (Full Time Match Statistics screen)
Ако скрийншот бъде поискан и победителят откаже да го предостави или подобен скрийншот липсва, администраторът може да наложи преиграване на даден мач или целия двубой.

7. Администратори
Радослав Христов – Участници, Програма, Резултати
Михаил Марков – Резултати
Емил Beast Димитров – Уебсайт

8. Промени в правилата
Тъй като проектът за организиране на онлайн първенство и купа е експериментален, е възможно в движение да възникнат промени в правилата и провеждането. Следете сайтът за актуална информация (раздел „Съобщения“).

Успех и късмет на всички участници!